Wat is natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde bestaat al zolang de mens bestaat. Het woord natuurgeneeskunde zegt het al: genezen met en vanuit de natuur. Gezondheid betekent in balans zijn met jezelf en jouw omgeving, voldoende in staat zijn te kunnen reageren op ziekmakende omstandigheden en in staat zijn te herstellen na een periode van ziekte. Natuurgeneeskunde ondersteunt daarin door het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam te versterken.

Hierbij worden natuurlijke middelen gebruikt zoals geneeskrachtige kruiden, gezonde voeding en massage. Bij natuurgeneeskunde staat de hele mens centraal en niet alleen de klacht. De behandeling is gericht op het verbeteren van het algehele welzijn waardoor de weerstand vergroot wordt.

Waarom Natuurgeneeskunde

Juist in deze moderne tijd is natuurgeneeskunde meer dan ooit van belang. Onze huidige levensstijl biedt vele voordelen maar kan ook een bron zijn van klachten. Met name stress, ongezonde voeding, te weinig beweging, genotsmiddelen en intensief beeldschermgebruik kunnen op den duur psychische en lichamelijke klachten geven.

Natuurgeneeskunde biedt een gezond perspectief en legt een stevige basis voor je gezondheid terwijl je midden in het leven staat. Natuurgeneeskunde is een goede ondersteuning om weer in balans te komen en te blijven.

De natuurgeneeskunde ziet de mens als een eenheid van lichaam en geest en kan daarom ingezet worden bij lichamelijke en psychische klachten.