Even voorstellen

Mijn naam is Armande van Doesburg. Ik ben Natuurgeneeskundig Therapeut en mijn passie is gelukkig leven vanuit duurzaamheid, passend bij wie je bent en wie je wilt zijn in optimale gezondheid.

Waarom duurzaamheid?

‘Feit is dat mensen alleen gezond kunnen zijn op een gezonde planeet…’

Mijn deskundigheid en passie ligt op het gebied van natuurlijke gezondheid. Dat wil zeggen het gezond(er) worden met en door de natuur en heel belangrijk; passend bij jouw natuur (temperament en constitutie). Met behulp van de natuurgeneeskunde wordt het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam ondersteund en kom je beter in balans met jezelf, de ander en jouw omgeving waardoor je gezondheid toeneemt.

‘De natuurgeneeskundige is de specialist in een gezonde, natuurlijke levensstijl’

Jouw optimale gezondheid vanuit holistisch perspectief, ontstaat als je zowel op fysiek, sociaal, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied in balans komt. Hoe dat eruit ziet is voor iedereen anders en uniek!

Waarborging kwaliteit: Als natuurgeneeskundige bied ik je deskundige en verantwoorde begeleiding in gezond worden en blijven. Bij de Nederlandse Academie Voor Natuurgeneeskunde heb ik een 5-jarige opleiding op HBO-niveau tot natuurgeneeskundig therapeut gevolgd, inclusief medische basiskennis. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging voor natuurgeneeskundigen (NWP, beroepscode en beroepsprofiel). Jaarlijks volg ik nascholingen om mijn kennis op peil te houden en neem deel aan supervisie en intervisie.

Onderwijskundige en natuurgeneeskundige

Jarenlang heb ik in het onderwijs gewerkt en steeds meer besefte ik hoe belangrijk het is dat mensen leren over ‘Wie ben ik?’, ‘Wat kan ik?’, ‘Wie wil ik zijn?’, ‘Wat is mijn bijdrage (talent) aan het grotere geheel?’, ‘Hoe blijf ik gezond?’ en ‘Hoe leef ik in samenhang met de natuur?’. Gezien hoe wij met de aarde omgaan, speelt duurzaamheid hierbij voor mij een belangrijke rol. Want hoe zorg je goed voor jezelf zonder dat dit ten koste gaat van de ander, de dieren, natuur en de planeet?

Mijn interesses lagen van jongs af aan al op het gebied van onderwijs, gezondheid en de natuur. Hier heb ik dan ook veel over geleerd. Ik volgde o.a. verschillende studies voor verloskunde, leerkracht basisonderwijs, management en onderwijsbestuur, onderwijskunde en orthopedagogiek (universiteit van Amsterdam). In de praktijk ontdekte ik dat het gaat om de unieke persoon en die te leren kennen i.p.v. labels plakken. Dat het gaat om persoonlijke groei i.p.v. de hoogste cito scores. Geen mens is in een hokje te stoppen. Ik heb me dan ook ingezet om kinderen meer te leren over zichzelf (wie ben je), de ander (hoe ga je met een ander om), gezondheid en de natuur (duurzaamheid) en scholen te inspireren dit structureel aan te bieden in het onderwijs.

Mijn interesse voor de wijsheid van de natuur groeide en ik wilde hier meer over leren. Ik besloot de opleiding natuurgeneeskunde te gaan volgen.

Het is essentieel voor je gezondheid om te weten wie jij bent, waar je van houdt, waar je energie van krijgt, wat jouw talent is en wat jouw bijdrage is aan de wereld.

Hierdoor leerde ik:

 • het belang van preventief werken aan gezondheid
 • holistisch naar de mens en zijn omgeving te kijken
 • dat body, mind en soul samenhangen
 • dat klachten een signaal zijn van het lichaam
 • de oorzaak van klachten op te lossen i.p.v. alleen de symptomen te bestrijden
 • dat je een grote invloed kan hebben op je gezondheid
 • hoe je dat op een zo natuurlijk mogelijke manier kan doen

Graag wil ik mijn kennis en ervaring op het gebied van gezondheid inzetten om vrouwen te begeleiden naar hun natuurlijke gezondheid. Wees van harte welkom in mijn praktijk voor natuurgeneeskunde!

Waarom kiezen clienten voor mij?

 • Gepassioneerd en betrokken
 • Aandacht, rust en diepgang
 • Persoonlijke trajecten: jij en je gezondheid staan centraal. Jij bent uniek, iedere situatie is uniek, daarom stem ik de gezondheidsadviezen persoonlijk af.

 • Als natuurgeneeskundige kijk ik breed, niet alleen naar de klacht maar naar de hele persoon. Om zo tot jouw optimale balans te komen.
 • Ik werk toe naar laagdrempelige veranderingen die een groot resultaat kunnen geven. Less is more: met kleine stappen naar een groot resultaat.
 • Ik begeleid je op een manier die bij jouw specifieke hulpvraag past en in een tempo die bij de situatie past.
 • Begeleiding is flexibel live of online of indien van toepassing buiten in de natuur.